Monumentaal Schilderwerk
Sinds 1953
Monumentaal Schilderwerk

Monumentaal Schilderwerk

Vink Schilderwerken staat voor betrouwbaarheid en garandeert kwaliteit
Monumentaal schilderwerk is bij veel monumentale panden periodiek nodig en vergt speciale aandacht van de schilder. Bij Vink Schilderwerken zetten we elke kwaststreek met zorg en komen wij onze afspraken na. De kwaliteit spat er al meer dan 70 jaar vanaf!

Werkwijze
Het interessante aan monumentaal schilderwerk is de grote diversiteit aan opdrachten die binnenkomen. Elke vorm van monumentaal schilderwerk vraagt om een andere techniek en aanpak, waardoor wij als schildersbedrijf in een enkel geval ook uitgedaagd worden om nieuwe manieren van werken te ontdekken.

Door de verschillende manieren van techniek en aanpak, vinden wij het van belang dat we eerst goed analyseren met wat voor pand we aan de slag gaan. Er zal daarom binnen 2 dagen een afspraak worden gemaakt voor een bezichtiging. Binnen de 2 weken erop volgend wordt er een vrijblijvende en gespecificeerde offerte gemaakt van het werk. De uitvoering zal vervolgens geheel volgens afspraak worden uitgevoerd. Als u tevreden bent is ons werk pas klaar.

Verder lezen


Monumentaal schilderwerk aan uw pand nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte
We sturen natuurlijk niet zomaar een offerte. Eerst komen we uw pand bezichtigen. Pas dan kunnen we u een aanbod op maat doen.
Monumentaal Schilderwerk - Header Kerkstraat
Rijksmonument binnen en buiten schilderen
Kerkstraat 146, Amsterdam

Zwartmaken in opdracht

2016
Voor het monumentaal schilderwerk aan een pand in de grachtengordel van Amsterdam was Vios Bouw op zoek naar een schildersbedrijf. Voor dit monumentale schilderwerk moest het pand vanbinnen en vanbuiten zwart geschilderd worden.
Het pand aan de grachtengordel is een officieel Rijksmonument, wat de uitdaging des te groter maakt. Wat voor ons ook een interessante uitdaging was, was het gebruik van een nieuw soort verf: zogenaamde lijnolieverf. Voor Amsterdam is dit een unieke manier van schilderen. Ook de zwarte verf is erg opvallend voor de grachtengordel.
Wij staan natuurlijk altijd open voor het leren van nieuwe processen en namen deze uitdaging dan ook graag met beide handen aan. Op deze manier konden we ook meteen een nieuwe werkwijze leren, waarmee we monumentaal schilderwerk in de toekomst nóg beter uit kunnen voeren!
Het resultaat mag er dan ook wezen: een opvallend, monumentaal hoekhuis met een unieke zwarte kleur.

Het resultaat

Zwart, imposant
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 1
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 2
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 3
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 4
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 5
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 6

Monumentaal Schilderwerk - Header Nieuwegracht 65
Universiteitsgebouw schilderen vrijblijvende
Nieuwegracht 65, Utrecht

Monumentaal schilderwerk voor de overheid

Nieuwegracht 65
Tilburg University was op zoek naar een schildersbedrijf voor het monumentaal schilderwerk aan één van hun panden in Utrecht. We kregen de vraag om het monumentale schilderwerk aan het Sint Martinushuis aan zowel de buiten- als binnenkant opnieuw uit te voeren.
Wij van Vink Schilderwerken vinden monumentaal schilderwerk één van de mooiste vormen van schilderwerk die er is, vanwege de variatie aan projecten die er bij ons binnenkomen; officiële Rijksmonumenten, oude molens, historische panden. Noem het maar op. We vinden het een waar genoegen om al deze historische gebouwen te schilderen.
De uitdaging bij het historische pand van Tilburg University zat hem vooral in het sausen van de gewelven in de kelder. Omdat de kelder een donkere en vochtige omgeving is, droogt verf hier erg lastig. Om die reden kozen we er dan ook voor om speciale dampdoorlatende muurverf te gebruiken, zodat het schilderwerk lange tijd mooi blijft.
Ook hebben we het monumentale glaswerk van het pand moeten vervangen, wat wederom een mooie uitdaging was. Vanwege de speciale vormen van het glas, hebben we het glas ter plekke moeten snijden, zodat we zeker wisten dat alles paste.
Een bijzondere klus voor een bijzondere opdrachtgever en we blijven dit pand in de gaten houden: we doen ook het onderhoud van het monumentaal schilderwerk.

Het resultaat

Monumentaal
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 1
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 2
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 3
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 4
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 5
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 6

Monumentaal Schilderwerk - Header Maliebaan
Rijksmonument buitenom schilderen
Maliebaan 68, Utrecht

Historisch pand met details

2015
Vios Bouw zocht een betrouwbaar en vakkundig schildersbedrijf voor het monumentaal schilderwerk aan een locatie in Utrecht. Deze locatie was niets minder dan een officieel Rijksmonument op de Maliebaan, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw.
Het gebouw is een pand waarbij de originele neoklassieke lijstgevel nog aanwezig is. De opdracht bestond uit het schilderen van deze neoklassieke lijstgevel aan zowel de voor- als achterkant. Het kenmerkende, gepleisterde uiterlijk van het pand zorgde ervoor dat de keuze voor de juiste verf zeer belangrijk was.
In de gevel van het monumentale gebouw bevonden zich veel details die we zorgvuldig in het oog moesten houden, omdat ons schilderwerk deze details absoluut niet mocht aantasten.
En het resultaat…wow! Dat zeggen we niet snel van ons eigen schilderwerk. Maar de aanblik is simpelweg adembenemend.

Het resultaat

Wit, vlekkeloos, fris
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 1
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 2
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 3
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 4
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 5
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 6

Monumentaal Schilderwerk - Header Dorpsstraat
Kerk buiten en binnen schilderen
Dorpsstraat 33, Schoonrewoerd

Monumentaal schilderwerk

2016
Voor de kerk in Schoonrewoerd, een officieel Rijksmonument, hebben we het monumentaal schilderwerk verzorgd.
In 2014 werd dit pand al eens vanbinnen geschilderd door ons. Omdat dit bij alle betrokken partijen goed bevallen was, vroegen zij ons in 2016 wederom om de kerk te schilderen. Deze keer ging het om buitenschilderwerk.
Ook over het buitenschilderwerk was de klant zeer te spreken, dus na oplevering hebben we met hen meteen een meerjarenplan voor het onderhoud gemaakt.
Bij dit soort monumentale gebouwen is het essentieel om regelmatig inspectie uit te voeren en het schilderwerk te onderhouden. Wanneer je dit niet doet, kan dat houtrot veroorzaken. Dat zou natuurlijk erg jammer zijn bij een mooi monumentaal gebouw, vandaar dat we dit graag willen voorkomen.
Dus nu, maar ook in de komende jaren, zal de kerk in Schoonrewoerd een prachtig monumentaal pand blijven.

Het resultaat

Klinkt als een klok
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 1
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 2
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 3
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 4
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 5
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 6

Bekijk de referenties van ons schildersbedrijf

Bekijk meer
Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan bij hét schildersbedrijf.

Binnen 1 werkdag bericht