1953
Monumentaal Schilderwerk

Monumentaal Schilderwerk

Vink Schilderwerken staat voor betrouwbaarheid en garandeert kwaliteit
Veel monumentale panden hebben periodiek onderhoud nodig en dat vergt speciale aandacht. Bij Vink Schilderwerken zetten we elke kwaststreek met zorg en komen wij onze afspraken na. De kwaliteit spat er al meer dan 60 jaar vanaf!

Het interessante aan monumentaal schilderwerk is de grote diversiteit aan opdrachten die binnenkomen. Elke vorm van monumentaal schilderwerk vraagt om een andere aanpak en techniek, waardoor wij als schildersbedrijf soms ook uitgedaagd worden om nieuwe manieren van werken te ontdekken.

Monumentaal schilderwerk aan uw pand nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte
We sturen natuurlijk niet zomaar een offerte. Eerst komen we uw pand bezichtigen. Pas dan kunnen we u een aanbod op maat doen.
Monumentaal Schilderwerk - Header Kerkstraat
Rijksmonument binnen en buiten schilderen
Kerkstraat 146, Amsterdam

Zwartmaken in opdracht

2016
Voor het schilderwerk aan een monumentaal pand in de grachtengordel van Amsterdam was Vios Bouw op zoek naar een schildersbedrijf. Voor dit monumentale schilderwerk moest het pand van buiten en binnen zwart geschilderd worden.
Zoals eerder gezegd, is het pand een officieel Rijksmonument, wat de opdracht des te uitdagender maakt. Wat voor ons ook een uitdaging was, was het gebruik van een nieuw soort verf: zogenaamde lijnolieverf. Voor Amsterdam is dit een unieke manier van schilderen.
Deze uitdaging namen wij natuurlijk graag met beide handen aan, omdat we op deze manier ook een nieuwe werkwijze konden leren waarmee we monumentaal schilderwerk in de toekomst nóg beter uit kunnen voeren!
Het resultaat mag er dan ook wezen: een opvallend, monumentaal hoekhuis met een unieke zwarte kleur.

Het resultaat

Zwart, imposant
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 1
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 2
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 3
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 4
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 5
Monumentaal Schilderwerk - Kerkstraat 6

Monumentaal Schilderwerk - Header Nieuwegracht 65
Universiteitsgebouw schilderen vrijblijvende
Nieuwegracht 65, Utrecht

Monumentaal schilderwerk voor de overheid

Nieuwegracht 65
Tilburg University was op zoek naar een schildersbedrijf dat het monumentaal schilderwerk aan één van hun gebouwen kon uitvoeren. We kregen de vraag om het monumentale schilderwerk aan het Sint Martinushuis aan zowel de buiten- als binnenkant schilderen.
Wij van Vink Schilderwerken vinden monumentaal schilderwerk één van de mooiste vormen van schilderwerk die er is, vanwege de variatie aan projecten die er bij ons binnenkomen; officiële Rijksmonumenten, oude molens, historische panden. Noem het maar op.
De uitdaging bij het historisch pand van Tilburg University zat hem in de gewelven in de kelder, die gesausd moesten worden. De kelder is namelijk een donkere en vochtige omgeving. Dat betekent dat verf niet makkelijk droogt in deze ruimte. Daarom kozen we ervoor om speciale dampdoorlatende muurverf te gebruiken, zodat het schilderwerk lange tijd mooi blijft.
Ook hebben we het monumentale glaswerk van het pand moeten vervangen, wat wederom een mooie uitdaging was. Vanwege de speciale vormen van het glas, hebben we het glas ter plekke moeten snijden, zodat we zeker wisten dat alles paste.
Een bijzondere klus voor een bijzondere opdrachtgever en we blijven dit pand in de gaten houden: we doen ook het onderhoud van het monumentaal schilderwerk.

Het resultaat

Monumentaal
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 1
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 2
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 3
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 4
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 5
Monumentaal Schilderwerk - Nieuwegracht 65 detail 6

Monumentaal Schilderwerk - Header Maliebaan
Rijksmonument buitenom schilderen
Maliebaan 68, Utrecht

Historisch pand met details

2015
Vios Bouw zocht een betrouwbaar en vakkundig schildersbedrijf voor het monumentaal schilderwerk aan een locatie in Utrecht. Deze locatie was niets minder dan een officieel Rijksmonument op de Maliebaan, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw.
Het gebouw is een pand met een originele neoklassieke lijstgevel en de opdracht bestond uit het schilderen van zowel de voor- als achtergevel. Het kenmerkende, gepleisterde uiterlijk van het pand zorgde ervoor dat de keuze voor de juiste verf zeer belangrijk was.
In de gevel van het monumentale gebouw bevonden zich veel details die we zorgvuldig in het oog moesten houden, omdat ons schilderwerk deze details absoluut niet mocht aantasten.
En het resultaat…wow! Dat zeggen we niet snel van ons eigen schilderwerk. Maar de aanblik is simpelweg adembenemend.

Het resultaat

Wit, vlekkeloos, fris
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 1
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 2
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 3
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 4
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 5
Monumentaal Schilderwerk - Maliebaan detail 6

Monumentaal Schilderwerk - Header Dorpsstraat
Kerk buiten en binnen schilderen
Dorpsstraat 33, Schoonrewoerd

Monumentaal schilderwerk

2016
Voor de kerk in Schoonrewoerd, een officieel Rijksmonument, hebben we het monumentaal schilderwerk verzorgd.
In 2014 hebben we dit monumentale pand al vanbinnen geschilderd en omdat dit bij alle betrokken partijen goed bevallen was, vroegen zij ons in 2016 wederom om de kerk te schilderen. Deze keer ging het om buitenschilderwerk.
Ook over het buitenschilderwerk was de klant zeer tevreden, dus na oplevering hebben we met hen meteen een meerjarenplan voor het onderhoud gemaakt.
Bij dit soort monumentale gebouwen is het essentieel om regelmatig inspectie uit te voeren en het schilderwerk te onderhouden. Wanneer je dit niet doet, kan dat houtrot veroorzaken. Dat zou natuurlijk erg jammer zijn bij een mooi monumentaal gebouw, vandaar dat we dit graag willen voorkomen.
Dus nu, maar ook in de komende jaren, zal de kerk in Schoonrewoerd een prachtig monumentaal pand blijven.

Het resultaat

Klinkt als een klok
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 1
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 2
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 3
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 4
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 5
Monumentaal Schilderwerk - Dorpsstraat detail 6

Bekijk de referenties van ons schildersbedrijf

Binnen 1 werkdag bericht