1953
Utrecht

Schildersbedrijf Utrecht

Vink Schilderwerken staat voor betrouwbaarheid en garandeert kwaliteit
Een betrouwbaar schildersbedrijf in Utrecht zoeken kan lastig zijn. Bij Vink Schilderwerken zetten wij elke kwaststreek met zorg en komen wij onze afspraken na. De kwaliteit spat er al meer dan 60 jaar vanaf! Bekijk hier onze referenties en lees wat onze klanten over ons zeggen. Als schildersbedrijf zijn wij in Utrecht onder meer bezig geweest met het schilderen van een monumentaal pand op de Maliebaan en een universiteitsgebouw aan de Nieuwegracht.

Ook dé binnenschilder van Utrecht

Als schildersbedrijf in Utrecht kan Vink Schilderwerken zowel het binnenschilderwerk als uw buitenschilderwerk aan uw huis verzorgen. Onze binnenschilders in Utrecht verzorgen uw interieur met de aandacht die het verdient. Bekijk het nette werk van onze schilders in Utrecht en lees wat onze klanten over ons zeggen.

Schildersbedrijf in Utrecht nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte
We sturen natuurlijk niet zomaar een offerte. Eerst komen we uw pand in Utrecht bezichtigen. Pas dan kunnen we u een aanbod op maat doen.
Schildersbedrijf Utrecht - Header Maliebaan
Rijksmonument buitenom schilderen
Maliebaan 68, Utrecht

Alle oog voor detail

2015
Vios Bouw zocht een schildersbedrijf in Utrecht. De opdracht: een monumentaal pand met neoklassieke lijstgevel op de Maliebaan schilderen, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw.
Specifiek het schilderen van de voor- en achtergevel. We gingen dus een officieel Rijksmonument in Utrecht schilderen. Dat zegt iets over het vertrouwen dat Vios Bouw in ons vakmanschap heeft. Aan ons om dat niet te beschamen.
Zowel het houtwerk als de muren kun je ‘steenachtig’ noemen. Dat maakt dat de gekozen verf heel nauwkeurig geselecteerd moet worden.
Daarnaast moesten we heel goed oog hebben voor alle aangebrachte details. Ons schilderwerk mocht die details absoluut niet teniet doen.
En het resultaat…wow! Dat zeggen we niet snel van ons eigen schilderwerk. Maar de aanblik is simpelweg adembenemend. Een prachtige referentie in Utrecht voor ons als schildersbedrijf.

Het resultaat

Wit, vlekkeloos, fris
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 1
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 2
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 3
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 4
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 5
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 6

Schildersbedrijf Utrecht - Header Nieuwegracht 65
Universiteitsgebouw schilderen
Nieuwegracht 65, Utrecht

Overheid Utrecht

Nieuwegracht 65
Tilburg University zocht een schildersbedrijf in Utrecht. We werden gevraagd voor het binnen- en buitenschilderwerk aan een monumentaal universiteitsgebouw in Utrecht aan de Nieuwegracht 65.
Geen standaard schilderwerk dus, zoals geldt voor alle historische panden. Dat bleek met name bij de gewelven in de kelder, die gesausd moesten worden…
…een donkere en vochtige omgeving. Daarvoor gebruikten we speciale muurverf, die dampdoorlatend is. Zo blijft ook dát schilderwerk lange tijd mooi.
Daarnaast waren er kapotte ruiten. Niet zómaar ruiten: het ging om monumentaal glaswerk met bijzondere vormen. We moesten het glas ter plaatse in model snijden, zodat we er zeker van konden zijn dat alles perfect paste.
Een bijzondere klus voor een bijzondere opdrachtgever in het historische centrum van Utrecht. En we blijven dit pand in de gaten houden: we doen namelijk ook het onderhoud.

Het resultaat

Monumentaal
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 1
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 2
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 3
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 4
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 5
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 6

Schildersbedrijf Vink in actie in Utrecht: onderhoud aan monumentale panden

Natascha Rikkerink: “Vink weet de juiste verf voor de juiste situatie”
“Sinds januari 2013 onderhoudt Vink Schilderwerken o.a. het schilderwerk aan onze faculteitsgebouwen in Utrecht. Het zijn monumentale grachtenpanden, die wij huren.
Dat betekent dat we ons moeten houden aan regels. Zoals bepaalde kleuren aan de buitengevel. Als we iets willen veranderen, moeten we dat overleggen. Met de eigenaar, óf monumentenzorg.
Aan de panden in Utrecht is altijd wel iets te doen: schilderwerk, glaswerk, etc. In de schoolvakanties, wanneer er geen studenten rondlopen, gaat Vink voor ons aan het werk.”

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

“De panden zijn door de eigenaar in het verleden verbouwd. Toen betrok hij schildersbedrijf Vink erbij, en dat was heel goed bevallen. Daarom was het voor ons logisch om hen ook te kiezen voor het onderhoud: zij waren al bekend met het schilderwerk dat aan de panden verricht moet worden.
Ze leveren altijd goed schilder- en onderhoudswerk. Wat we afspreken, doen ze. En de prijs/kwaliteit-verhouding is uitstekend. Bovendien zijn de schilders altijd heel aardig.”

Praktische oplossingen voor praktische problemen

“Vink Schilderwerken kan goed meedenken. Zo hadden wij een heel praktisch probleem: studenten gaan binnen regelmatig met hun tassen langs de witte muren. Dat laat donkere vegen achter, die we voorheen niet konden verwijderen. Alleen nieuw schilderwerk verhielp het probleem – tijdelijk.
Vink Schilderwerken had de oplossing: een bepaalde soort verf met een beschermlaag. Dankzij die beschermlaag kunnen we de vegen nu gewoon wissen met een natte doek. Zo weten de schilders van Vink voor iedere situatie de juiste verf; ze zijn heel goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de verfbranche.
Dus ja, zoekt u een schildersbedrijf in Utrecht, dan bevelen wij Vink Schilderwerken van harte aan. Met name voor monumentale panden.”
Schildersbedrijf Utrecht - Natascha Rikkerink

Schildersbedrijf Utrecht - Header Nieuwegracht 61
Binnenschilderwerk in historisch pand
Nieuwegracht 61, Utrecht

Van zolder naar presentatieruimte

Ook gebreken in schilderwerk hersteld
Nieuwegracht 61 in Utrecht: het Sint Bonaficiushuis. Een pand met een lange historie. Er woonden onder andere verschillende bisschoppen.
Schilderwerk in Utrecht aan een historisch pand is nooit standaard. Dat moet met respect voor de geschiedenis gedaan worden. Het karakter moet behouden blijven.
Wij werden ingeschakeld voor de zolder: dat moest een presentatieruimte worden. Daar hebben onze binnenschilders voor gezorgd (zie de foto’s): het verven van de muren, het verven van de trappen, de muren schilderen en natuurlijk het verven van de kozijnen. Onze binnenschilders hebben alles meegenomen, voor een schitterend resultaat!
Daarnaast hebben we het hele gebouw nagelopen: alle gebreken in het schilderwerk (zoals beschadigingen) hebben we direct hersteld.

Het resultaat

Een prachtige presentatieruimte
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 1
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 2
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 3
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 4
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 5
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 6

Schildersbedrijf Utrecht - Header Nieuwegracht 65 2
Binnenschilderwerk in de kelder van een monument
Nieuwegracht 65, Utrecht

Schilderwerk aan getoogde gewelven

Speciale muurverf vanwege vocht
Een letterlijk en figuurlijk monumentale kelder schilderen in Utrecht, dat vroeg onze speciale aandacht. De kelder is een eetgelegenheid voor de studenten van de Universiteit van Tilburg.
Bijzonder aan deze kelder zijn bijvoorbeeld de getoogde gewelven (zie de foto’s). Voor deze gewelven maakten we gebruik van een speciale muurverf, die bestand is tegen vocht. Vocht heb je immers altijd in een kelder, dat is niet te voorkomen. Dankzij de speciale verf blijft het schilderwerk tóch lang mooi.
Voor de trap kozen we voor een watergedragen twee componenten verf. Dit is slijtvaste verf, die een tijdje de last van vele schoenen kan verdragen.
Om de kelder aangenamer te maken om in te eten, hebben we leuke kleuren op de muren geschilderd. Uiteraard wél in overleg.

Het resultaat

Een kelder die boven zichzelf uitstijgt
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 2 detail 1
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 2 detail 2
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 2 detail 3
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 2 detail 4
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 2 detail 5
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 2 detail 6

Bekijk de referenties van ons schildersbedrijf

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan bij hét schildersbedrijf van Utrecht.

Binnen 1 werkdag bericht