Schildersbedrijf Utrecht
Sinds 1953
Utrecht

Schildersbedrijf Utrecht

Vink Schilderwerken staat voor betrouwbaarheid en garandeert kwaliteit
Een betrouwbaar schildersbedrijf in Utrecht zoeken kan lastig zijn. Bij Vink Schilderwerken zetten wij elke kwaststreek met zorg en komen wij onze afspraken na. De kwaliteit spat er al meer dan 70 jaar vanaf!

Erkend schildersbedrijf

Wij zijn een erkend schildersbedrijf, aangesloten bij onderhoud NL. Hierdoor heeft u een gegarandeerde kwaliteit van het opgeleverde werk.

Naast het schilderen zijn wij ook in te huren voor andere werkzaamheden. Zoals beglazing en vervanging van uw lekke ruit van uw huis, wandafwerking en bouwonderhoud.

Meerdere projecten opgeleverd

Als schilder in de regio Utrecht zijn wij onder meer bezig geweest met het schilderen van een monumentaal pand op de Maliebaan en een universiteitsgebouw aan de Nieuwegracht. Bekijk hieronder onze referenties uit de regio Utrecht en lees wat onze klanten over ons zeggen.

Verder lezen


Schildersbedrijf in Utrecht nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte
We sturen natuurlijk niet zomaar een offerte. Eerst komen we uw pand bezichtigen. Pas dan kunnen we u een aanbod op maat doen.
Veelgestelde vragen
Hoe lang gaat het schilderwerk mee?

Bij Vink maken we gebruik van de juiste verf en behandeling, waardoor het schilderwerk zo lang mogelijk mee gaat. Onderhoud is bovendien erg belangrijk; het voorkomt houtrot en torenhoge kosten voor vervanging. U hoort dan ook van ons wanneer uw buitenschilderwerk aan inspectie toe is. Voorkomen is beter dan genezen.

Levert Vink Schilderwerken alleen schilderwerk?

Vakschilderwerk is onze core business, maar we leveren meer dan alleen schilderwerk. Zo vervangen we ook ruiten en werken we wanden af. Ook vervelende klusjes, waar u geen tijd voor heeft, nemen we met liefde uit handen. Denk hierbij aan het repareren van de dakgoot of het bijwerken van voegwerk.

Wanneer kom ik in aanraking met de winterschilder?

Indien u van half november tot en met half maart gebruikmaakt van een schilder van Vink. Een verrassend bijkomend voordeel: u krijgt 10% korting als u in de winter Vink inhuurt voor het verfraaien van uw huis of bedrijfspand.

Een winterschilder kan bovendien voor zowel binnen- als buitenschilderwerk ingezet worden. Zelfs wanneer er strenge en natte winters zijn; Vink werkt immers met een speciale sneldrogende verf.

Hoe ziet de werkwijze van Vink Schilderwerken eruit?

Nadat u een offerte aangevraagd heeft, wordt er binnen twee werkdagen een afspraak met u gemaakt om het werk te komen bezichtigen. Op locatie kijken we wat nodig is en meten we het werk op. Vervolgens ontvangt u binnen twee weken na de bezichtiging een offerte, vrijblijvend en gespecificeerd. U krijgt de meest transparante prijs.

De uitvoering gaat geheel volgens afspraak. Alles wordt netjes achtergelaten en onbekende gebreken worden uiteraard met u gecommuniceerd.

Bij de eindcontrole inspecteert de schilder samen met u het eindresultaat. Pas als u tevreden bent, is ons werk klaar.

Schildersbedrijf Utrecht - Header Maliebaan
Rijksmonument buitenom schilderen
Maliebaan 68, Utrecht

Alle oog voor detail

2015
Vios Bouw was op zoek naar een schildersbedrijf in Utrecht. De opdracht: een monumentaal pand met neoklassieke lijstgevel op de Maliebaan schilderen, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw.
Het ging specifiek om het schilderen van de voor- en achtergevel van het monumentale pand, dus ook de neoklassieke lijstgevel. We gingen dus een officieel Rijksmonument in Utrecht schilderen. Dat zegt iets over het vertrouwen dat Vios Bouw in ons vakmanschap heeft. Het was dan ook aan ons om dat vertrouwen in ons niet te beschamen.
Zowel het houtwerk als de muren kun je ‘steenachtig’ noemen. Dat maakt dat de gekozen verf heel nauwkeurig geselecteerd moet worden.
Daarnaast moesten we heel goed oog hebben voor alle aangebrachte details. Ons schilderwerk mocht die details absoluut niet teniet doen.
En het resultaat…wow! Dat zeggen we niet snel van ons eigen schilderwerk. Maar de aanblik is simpelweg adembenemend. Een referentie in Utrecht om als schildersbedrijf trots op te zijn.

Het resultaat

Wit, vlekkeloos, fris
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 1
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 2
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 3
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 4
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 5
Schildersbedrijf Utrecht - Maliebaan detail 6

Schildersbedrijf Utrecht - Header Nieuwegracht 65
Universiteitsgebouw schilderen
Nieuwegracht 65, Utrecht

Overheid Utrecht

Nieuwegracht 65
Tilburg University was op zoek naar een schildersbedrijf in Utrecht. Zij vroegen ons of wij voor een monumentaal universiteitsgebouw aan de Nieuwegracht 65 in Utrecht het binnen- en buitenschilderwerk uit konden voeren.
Geen standaard schilderwerk dus. Een regel die geldt voor alle historische panden. De uitdaging zat vooral in de gewelven in de kelder, die gesausd moesten worden…
…een donkere en vochtige omgeving, één waar verf niet gemakkelijk droogt. Daarom gebruikten we voor deze muren speciale muurverf, die dampdoorlatend is. Zo blijft ook dát schilderwerk lange tijd mooi.
Daarnaast was er kapot glaswerk. Niet zómaar glaswerk: het ging om monumentaal glaswerk in zeer bijzondere vormen. Dat betekende dat we het glas ter plaatste in model moesten snijden. Op die manier waren we er zeker van dat het glas perfect zou passen.
Een bijzondere klus voor een bijzondere opdrachtgever in het historische centrum van Utrecht. En als schildersbedrijf blijven we dit pand in de gaten houden: we doen namelijk ook het periodieke onderhoud.

Het resultaat

Monumentaal
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 1
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 2
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 3
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 4
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 5
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 65 detail 6

Schildersbedrijf Vink in actie in Utrecht: onderhoud aan monumentale panden

Natascha Rikkerink: “Vink weet de juiste verf voor de juiste situatie”
“Sinds januari 2013 onderhoudt Vink Schilderwerken o.a. het schilderwerk aan onze faculteitsgebouwen in Utrecht. Het zijn monumentale grachtenpanden, die wij huren.
Dat betekent dat we ons moeten houden aan regels. Zoals bepaalde kleuren aan de buitengevel. Als we iets willen veranderen aan bijvoorbeeld het schilderwerk, moeten we dat overleggen. Met de eigenaar, óf monumentenzorg.
Aan de panden in Utrecht is altijd wel iets te doen: schilderwerk, glaswerk, etc. In de schoolvakanties, wanneer er geen studenten rondlopen, gaat Vink voor ons aan het werk.”

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

“De panden zijn door de eigenaar in het verleden verbouwd. Toen betrok hij schildersbedrijf Vink erbij, en dat was heel goed bevallen. Daarom was het voor ons logisch om ook voor hen te kiezen voor het onderhouden van het schilderwerk: zij waren al bekend met het schilderwerk dat aan de panden verricht moet worden.
Ze leveren altijd goed schilder- en onderhoudswerk. Wat we afspreken, doen ze. En de prijs/kwaliteit-verhouding is uitstekend. Bovendien zijn de schilders altijd heel aardig.”

Praktische oplossingen voor praktische problemen

“Vink Schilderwerken kan goed meedenken. Zo hadden wij een heel praktisch probleem: studenten lopen binnen regelmatig met hun tassen langs de witte muren. Dat laat donkere vegen achter, die we voorheen niet konden verwijderen. Alleen nieuw schilderwerk verhielp het probleem – tijdelijk.
Vink Schilderwerken had de oplossing: een bepaalde soort verf met een beschermlaag. Dankzij die beschermlaag kunnen we de vegen die op het schilderwerk ontstaan gewoon wissen met een natte doek. Zo weten de schilders van Vink voor iedere situatie de juiste verf; ze zijn heel goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de verfbranche.
Dus ja, zoekt u een schildersbedrijf in Utrecht, dan bevelen wij Vink Schilderwerken van harte aan. Met name voor monumentale panden.”
Schildersbedrijf Utrecht - Natascha Rikkerink

Schildersbedrijf Utrecht - Header Nieuwegracht 61
Binnenschilderwerk in historisch pand
Nieuwegracht 61, Utrecht

Van zolder naar presentatieruimte

Ook gebreken in schilderwerk hersteld
Nieuwegracht 61 in Utrecht: het Sint Bonaficiushuis. Een pand met een lange historie. In dit pand woonden onder andere verschillende bisschoppen.
Schilderwerk in Utrecht aan een historisch pand is nooit standaard. Dat moet met respect voor de geschiedenis gedaan worden. Het karakter moet behouden blijven.
Wij werden ingeschakeld voor het schilderwerk op de zolder: dat moest een presentatieruimte worden. Daar hebben onze binnenschilders, zoals te zien is op de foto's, voor gezorgd: het verven van de muren, het verven van de trappen, de muren schilderen en natuurlijk het schilderwerk aan de kozijnen. Onze binnenschilders hebben alles meegenomen, voor een schitterend resultaat!
Daarnaast hebben we het hele gebouw nagelopen: alle beschadigingen en overige gebreken aan het schilderwerk hebben we direct hersteld.

Het resultaat

Een prachtige presentatieruimte
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 1
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 2
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 3
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 4
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 5
Schildersbedrijf Utrecht - Nieuwegracht 61 detail 6

Bekijk meer referenties van ons schildersbedrijf

Bekijk meer
Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan bij hét schildersbedrijf van Utrecht.

Binnen 1 werkdag bericht