Kosten schilderwerk
Voordelig zonder moeite
Kosten Schilderwerk

Kosten Schilderwerk

Met voordelige meevallers
Met regelmaat uw huis of bedrijfspand schilderen is een goede investering voor het onderhoud. U denkt waarschijnlijk dat het zelf uitvoeren van het schilderwerk een stuk voordeliger is. Maar is dit ook echt zo? En wat komt er allemaal bij kijken?
Lees hieronder snel verder om antwoord te krijgen op de vragen.

Kosten of moeite

Zelf schilderen of het uitbesteden aan professionals is altijd een keuze wanneer er schilderwerk gedaan moet worden. Het zelf uitvoeren is misschien goedkoper maar kost ook duidelijk meer tijd en moeite. Het is namelijk niet alleen het schilderwerk dat uitgevoerd wordt, maar ook veel voorbereiding. Zo moet er verf aangeschaft worden, eventueel met stijgers worden gesleept en materialen worden gekocht waarmee geschilderd kan worden. Dit alles kost veel meer tijd en geld dan dat u zal denken. Daarnaast zal een amateur schilder veel meer tijd moeten stoppen om maar een beetje in de buurt te komen van het resultaat dat een professioneel schildersbedrijf zal afleveren. Kwaliteit is juist bij schilderwerk erg belangrijk, omdat het vaak bescherming biedt voor uw huis of pand.
Wij als Vink zullen een eerlijke prijs samenstellen, zodat u al de moeite en zorgen buiten beschouwing kan laten. Het schilderwerk is namelijk voordeliger dan u denkt. Lees hieronder daar snel over verder.

10% korting

U kunt zonder moeite al 10% korting krijgen op ons schilderwerk. Het enige wat u hoeft te doen is onze winterschilder inhuren. Nu vraagt u zich misschien af wat een winterschilder is. Eigenlijk is er geen verschil tussen een gewone schilder en een winterschilder. Het enige is dat deze schilder in te huren is van half november tot en met half maart, waarbij u een korting kunt verkrijgen van 10%. Verdere informatie over de winterschilder vindt u hier.

Slechts 9% btw

Naast de 10% korting kunt u nog een meevaller ontvangen. De kosten voor schilderwerk zijn namelijk extra voordelig dankzij het lage btw-tarief. Normaal betaalt u 21% btw, maar wanneer u een schildersbedrijf inhuurt betaalt u slechts 9% btw. Dit geldt voor de arbeidskosten en de materialen. Het inhuren van een schilder zorgt dus ook voor aantrekkelijke kosten dankzij het 9% btw-beleid op schilderwerk. Kijk verder wat het 9% tarief precies inhoudt.

Prijsopbouw

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het bepalen van de kosten van uw schilderwerk. Zo is er een verschil te zien in de kosten bij het inhuren van een binnenschilder en een buitenschilder.

Binnenschilder

De prijs van een binnenschilder is over het algemeen lager dan bij een buitenschilder. Hier zult u zo meer over lezen. Wel is kwaliteit van het schilderwerk erg belangrijk hier. Het heeft grote invloed op de uitstraling van uw interieur, daarnaast is het ook bepalend voor de verzorgdheid van uw huis. De prijs wordt hier bepaald door te kijken wat er geschilderd moet worden en het aantal m2.

Buitenschilder

Bij het schilderen van de buitenkant van uw huis of bedrijfspand zullen de kosten hoger zijn dan wanneer de binnenkant wordt geschilderd. Dit komt onder andere door de speciale verf die hiervoor gebruikt wordt. Daarnaast zijn er ook meer materialen nodig, een voorbeeld hiervan is een steiger. Ondanks de prijs wat hoger is kan het schilderwerk wel beter uitbesteed worden. Het kost namelijk veel tijd, moeite en geld. Vaak wordt er een totaalprijs voorgelegd voor het buitenschilderwerk.
Verder kunnen de kosten verschillen door gebruik van een bepaald type verf. Voor elk schilderwerk is er weer een ander doel dat bereikt moet worden met de verf. Grondverf brengt andere kosten met zich mee dan bijvoorbeeld lak.

Offerte

Om het werk en de prijs van het schilderwerk te kunnen bepalen zal Vink eerst langs komen voor een bezichtiging. Zo zal er binnen 2 weken een goede offerte worden voorgelegd. Hierin zullen duidelijke afspraken staan. U zult u op deze manier niet voor financiële verassingen komen te staan tijdens de uitvoering. Wanneer het schilderwerk is uitgevoerd zal de schilder samen met u het werk inspecteren. Pas als u tevreden, is ons werk klaar.

Referenties

Wij leveren u als Vink hoge kwaliteit waarbij duurzaamheid een belangrijk rol speelt. Natuurlijk ziet u liever of u waar krijgt voor u geld. Door de vele jaren ervaring zijn er verschillende uitgevoerde projecten die wij u kunnen tonen. Kijk hieronder snel naar de referenties of ga direct naar de pagina.
Heeft u verdere vragen over de kosten neem dan hier contact met ons op.
‘Vink, oneindige kwaststreken met kwaliteit’

Bekijk de referenties van ons schildersbedrijf

Bekijk meer
Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan bij hét schildersbedrijf.

Binnen 1 werkdag bericht